Διατροφή στην παιδική ηλικία

Βασική προϋπόθεση για την προσέγγιση του προβλήματος της σωστής διατροφής, είναι η γνώση των απαραίτητων συστατικών που πρέπει να περιέχονται στο διαιτολόγιο, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά.




Λαδάκη, Ιωάννα, et al. "Διατροφή στην παιδική ηλικία." (2008).


Τα απαραίτητα αυτά συστατικά καθορίζονται από επιστημονικές επιτροπές και διεθνείς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση κατέχει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και δίδονται στη δημοσιότητα με τη μορφή σχετικών οδηγιών, οι οποίες όμως συχνά παρουσιάζουν αποκλίσεις μεταξύ τους, λόγω των διαφορετικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των απαραίτητων αναγκών. Για να είναι δυνατή η αξιολόγηση των παραπάνω οδηγιών, θα πρέπει να γίνουν ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των απαραίτητων αναγκών του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά. Οι μέθοδοι αυτές μπορούν να ταξινομηθούν σε δυο κυρίως κατηγορίες.


Eco Supplements: Choco Lite ™ – φυσικό κοκτέιλ αδυνατίσματος:
Choco Lite ™ – φυσικό κοκτέιλ αδυνατίσματος


Η πρώτη κατηγορία αφορά την άμεση εκτίμηση των μεταβολικών αναγκών του παιδικού πληθυσμού που μελετάται, ενώ η δεύτερη στηρίζεται στο σκεπτικό ότι παιδιά που παρουσιάζουν φυσιολογική ανάπτυξη έχουν κατά τεκμήριο καλή διατροφή και συνεπώς η πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων από έναν τέτοιο πληθυσμό μπορεί να χρησιμεύσει ως δείκτης των απαραίτητων αναγκών.



Λαδάκη, Ιωάννα, et al. "Διατροφή στην παιδική ηλικία." (2008).



Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)



Related post "Kοκτέιλ Choco Lite ™": Kοκτέιλ Choco Lite ™.

Leave a Reply